Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsteder for å sikre at nettsidene fungerer som de skal, og for å gi best mulig brukeropplevelse. Hvis du
fortsetter å bruker nettstedet vårt, samtykker du i bruken av informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.

Intensivbehandling

Til intensivavdelingen kommer pasienter på grunn av en ulykke, alvorlig sykdom eller for behandling etter en større operasjon. Familie og venner er sannsynligvis bekymret da dette er en uvanlig situasjon og et ukjent miljø.

Her kan du laste ned en PDF av en brosjyre som inneholder informasjon om intensivbehandling, og som gir råd om tiden etter oppholdet på sykehus.

Opprinnelse og inspirasjon til brosjyren kommer fra ICUsteps i Storbritannia. ICUsteps er en veldedig, støtteorganisasjon for pasienter som har blitt behandlet på intensivavdelingen og deres pårørende. Brosjyren er skrevet av mennesker som enten har vært intensivpasienter eller mennesker som har vært nære pårørende.

Du kan lese om behandling ved alvorlig sykdom eller skade og om hvordan tiden etterpå kan oppleves. Alle som behandles på en intensivavdeling har ikke vært gjennom alt som skildres i brosjyren, men dersom du har blitt behandlet i mer enn et par dager kan du ha opplevd mye av det som er beskrevet.

Mesteparten av brosjyren er skrevet for deg som har vært pasient, men den har også et eget avsnitt tilegnet pårørende. Det kan være vanskelig å ikke vite hva som har skjedd, eller vil skje, når du er alvorlig syk eller skadet. Forhåpentligvis kan brosjyren svare på noen av de tingene du lurer på.

Updated 12 desember 2016
Du har klikket på en lenke til et ekstern nettsted. Orion Pharma kan ikke holdes ansvarlig for innholdet. Klikk på Avslutt for å gå tilbake til orionpharma.no eller på Fortsett for å gå videre til eksterne nettsteder.